Kristin, åk 4 avgångsklassen

Oj vad tiden går!

Sedan sist jag skrev har jag hunnit med två block i skolan.

Första blocket hade vi sista omgången med kraniell undervisning. Vi hade då en liten examen där vår föreläsare gick runt medan vi övade och ställde lite frågor som vi diskuterade. Det var en trevlig examens form enligt mig, då det inte var så mycket press och man lärde sig en hel del.

Övriga dagar hade vi Osteopatisk medicin (OM) med bl.a. obstetrik, läran om graviditet. Dels hade vi teori och dels praktiskt med behandling av gravida. Vissa tekniker måste anpassas efter hur långt in i graviditeten kvinnan är, att hon t.ex. endast kan ligga på sidan på slutet av graviditeten. Det var intressant och spännande undervisning.

Vi hade även en tenta under detta block, en tenta som var lite speciell. Den bestod av flera papper med frågor som låg upp och ner på bordet. Vi fick läsa ett papper i taget, svara på frågan och sen lägga pappret i ett kuvert. Sedan vända nästa blad där svaret på frågan stod och ytterligare en fråga. Och så fortsatte det. En rolig tenta! Men det blev några suckar när man fick se svaret, haha!

Det senaste blocket var det undervisning om whiplash och geriatrik (behandling av äldre). Vi diskuterade även en bok som vi läst; Living long and loving it. En bok som handlar om hälsa; att hälsa inte endast innebär frånvaro av sjukdom och att vissa sjukdomar och degeneration inte är en naturlig del av åldrandet utan att man faktiskt kan göra något åt krämporna även när man är äldre.

Sista tre dagarna ägnades och idrottsskador. Vi fick lära oss om hur många idrottspersoner lägger upp sina tränings år och bra övningar för rehabilitering efter skada. Detta var väldigt intressant då vi tidigare i utbildningen inte pratat så mycket om specifika hemövningar och träningsprogram.

Vi fick även en genomgång av vår slutexamination som vi har nästa block, i maj. Det ska bli spännande, roligt och lite nervöst såklart.

Jag återkommer om hur det gick nästa gång!

Ha det bra så länge!

/Kristin

This entry was posted in Osteopathögskolan. Bookmark the permalink.

Leave a comment